Bilsport

Selv om mange foretrekker å kjøre sin Austin Healey i mer eller mindre rolig tempo langs landeveien, er det mange som også ønsker å ta med seg bilen ut på bane. Enten i konkurranse eller som ferdighetskjøring. Her er noen muligheter.

 

Challenge-løp – bilsport for tur-kjørere

Challenge-løp er en enklere form for bilorientering hvor det som oftest benyttes veteranbiler. I Norge er reglementet utformet slik at alle bilmerker og årsmodeller kan delta, mens internasjonale løp i utlandet må som regel deltagende biler være originalbiler fra før 1969.

Et challenge-løp er inndelt i flere transportetapper med åpne tidskontroller og timing på minuttet som i rally. Inne på de forskjellige transportetappene er det i stedet for hastighetsprøver lagt inn orienteringsetapper samt etapper hvor deltagerne kjører på gjennomsnittshastighet og hvor tiden registreres på hemmelige tidskontroller. Det kan også være innlagt ferdighetsprøver for fører, hvor en i Norge kjøres etter autoslalåm-reglementet.

De fleste norske løp går kun over en dag, mens utenlandske løp som regel varer i fem til seks dager. Noen utenlandske arrangører kjører løp over flere uker.

 

Historisk racing – bilsport for viderekommende

Husker du 60 og 70-tallet? Rock’n roll, politikk, og heftig utvikling i bilindustrien. Bilene fra denne tidsepoken var svært varierte, både når det gjaldt GT/sportsbiler og standardvogner. Internasjonalt har FIA (Det internasjonale Bilsportsforbund) tatt vare på denne tiden ved å gjenskape reglementet slik det var. Målet er med andre ord at bilene skal gå like fort, se og høres ut som de gjorde den gangen og ikke minst være like varierte som det de var. Historisk favner mange morsomme biler; fra Camaro og Mustang, via Lotus, Porsche og Alfa Romeo til Mini Cooper og NSU TTS og ikke minst Austin Healey mm.